1

Temat: skutki uboczne po kreatynie???

Czyta3em że po kreatynie moze dojsa do uszkodzenia nerek, że w wodzie zamienia sie w toksyczna kreatynine.
Czy to prawdaż?? co o tym sadzicie??? Moze ktoś z was miał jakieś skutki uboczne po kreatynie? Co sadzice o Kreatyna normal PLUS 3 g z trecaż

2

Odp: skutki uboczne po kreatynie???

Nie wiem gdzie to przeczyta3es, ale jest to conajmniej dziwne.
Przecież kreatynina jest wydalana wraz z moczem w przypadku nadmiaru wiec do uszkodzenia raczej dojsa nie może.
Zjad3em ok.
3-4kg (oczywiscie nie na raz lol )kreatyny i nie mam z tym żadnych problemow.
Moze jeżeli ktoś ma jakieś problemy zdrowotne - może wtedy jest to możliwe, ale zdrowemu człowiekowi kreatyna nie zaszkodzi.
Z tańszych kreatyn poleca Weidera (chyba najlepiej mi po niej poszło). Pzdr.

3

Czyta3em że po kreatynie moze dojsa do uszkodzenia nerek, że w wodzie zamienia sie w toksyczna kreatynine. Czy to prawdaż?? co o tym sadzicie??? Moze ktoś z was miał jakieś skutki uboczne po kreatynie? Co sadzice o Kreatyna normal PLUS 3 g z trecaż

po czesci to co napisałeś jest prawda ale spójrz na to z ineej strony (jakbym mial sie przejmować tym wszystkim co jest szkodliwe to bym nic nie bral) reasumując wszystko na swoj sposob jest szkodliwe 8)

4

w wodzie zmienia sie w kreatyninę - to fakt, ale nie słyszałem że jest toksyczna.
zauważ że kreatyna wystepuje np w miesie, które nie jest szkodliwe,
ale aby dostarczyć organizmowi dawkę kreatyny 5g w ten sposob naleza3oby zjeść ok 1 kg czerwonego miesa.

z wiadomych mi skutków ubocznych jest to, że dawka ponad 50g ma w3asciwosci przeczyszczajace lol

5

w wodzie zmienia sie w kreatyninę - to fakt, ale nie słyszałem że jest toksyczna.
zauważ że kreatyna wystepuje np w miesie, które nie jest szkodliwe,
ale aby dostarczyć organizmowi dawkę kreatyny 5g w ten sposob naleza3oby zjeść ok 1 kg czerwonego miesa.

z wiadomych mi skutków ubocznych jest to, że dawka ponad 50g ma w3asciwosci przeczyszczajace lol

6

jak dla mnie to skutkiem ubocznym jest zawód jeśli cykl nie przyniesie porzadanych efektow 8)
co do tek kteatyny to brałem i bardzo mało mi dała
ale nie jest powiedziane, ze każdy musi tak mieć 8)
te 34 pln to dość tanie ryzyko
jeśli to pierwszy cykl to tymbardziej

7

Wszystko jest szkodliwe w nadmiarze nawet jedzenie co za dużo to nie zdrowo ale jeśli bieżesz w odpowiednich dawkach to ci nie zaszkodzi

8

w czasie cyklu : okresowe bole brzucha
kto tam wie co sie robi w nerkach po krecie - może kamienie nerkowe okaże sie po jakimś czasie

9

ja miałem ta kreatynę co wymieni3es, jest ca3kiem wporzadku, żadnych boli brzucha ani nerek nie miałem, minusem jest jedynie smak ale dasz rade ja osobiście jad3em najpierw cytrynę i odrazu brałem krecia, wtedy jakoś przeszło lol najgordze bedzie pierwszy tydzien, a później jak po razie to już bedzoe dobrze, przynajmiej mam taka nadzieje

10

Jayden1976, a jak efekty po tej kreatynie???

11

efekty dobre, tak jak Ci napisałem w prywatnej, nabrałem masy 7 kg, 2kg zeszły 5 zostało di dziś gdzie nie ćwiczę 3 miech z powodów kontuzji.
I bardzo poszła siła :!:

12

Hehehehe widze, że Strza3a nie pojawi sie w Dziale:Wspomaganie big_smile Stresuje sie braniem Kreatyny to co jakby mial wziasa metkę niee mowiaa o strza3ach big_smile Człowieku kumple z ciężarów tyle kratyny zjedli że jakby coś sie po niej dzialo to napewo odczuliby.Dla mnie skutkiem ubocznym jest spadek masy po cyklu, ponieważ na cyklu podchodzi sie woda neutral pamiętaj zeby pić jej z 5L dżinnie

13

Tak to już jest gdy podczas cyklu caly organizm jest napompowany woda i wizualnie jest dużo lepiej.
To oczywiste, że po zakonczeniu cyklu, gdy przestajemy pić hektolitry wody troche masa spada.
Dobrze podczas cyklu kreatyna podeprzea sie np.
glutamina i aminokwasami.

14

o tym czytałem ale nie za bardzo rozumiem
chodzi o blokadę katablizmu?

15

jak brałem kreatynę to zajebiście bola3y mnie nerki ze z bólu ni emoglem stać ale po odstawieniu przeszło.ale to tylko jak brałem sama kreatynę bo jak brałem np creamas hiteca to było wszystko wporzadku

16

może zle dawkowa3es

17

brałem tak jak było napisne na opakowniu no moze troszke wiecej

18

to nie masz co sie dziwią że bola3y Cie nerki

19

Kreta sieka nerki,jeżeli robi sie za d3ugie cykle.

20

Kreatyna, głównie monohydrant, w środowisku kwasnym ?o3adka jest niemal b3yskcwicznie przekszta3cana w szkodliwa kreatynine. Jest to forma małostabilna i strukturalnie s3aba dlatego jest od razu rozbijana. Do miesni dochodzi jej ok. 1/1 dawki. To prawda co piszecie, że jest wydalana z moczem, ale to co wydalane z moczem, niestety, wpierw przechodzi przez nerki. D3ugotrwa3e cykle kreatyny z zawy?ona dawka mogą negatywnie odbia sie na naszym zdrowiu.

Ostatnio do cząsteczki kreatyny do3aczono rodniki metylowe i etylowe (w zależności od firmy) co prawie 100-procentowo cząsteczkę ta wzmocni3o. Dlatego np. ester kreatyny etylowej/metylowej wystarcza w dawce zaledwie 2g dziennie (2x po 1 gr) i jest to dawka kompletnie wchłaniana (bez momentu przejscia w kreatynine). Oczywiscie, długotrwa3e cykle z taka kreatyna również nie są wskazane. Z reszta, zawsze i wszędzie obowiazuje maxyma: Co za dużo, to nie zdrowo

W3asnie zastanawiam sie nad sciagnieciem jej z USA Gdyby ktoś sie reflektowa3, to przy okazji mogę mu sciagnaa. Jakby co, to dam sugna3 w dziale handlowym

21

ile taka wypasiona kretka by kosztowa3aż

22

masz racje chyba za długo ja brałem

23

To zależy z tego co sie orientuje firma San wypusci3a Cm2 w opakowaniach ponad 2 gr. około 15 złotych. Ale choćby za bulk nutrition 100gr. dasz 55 złotych można załatwić sobie taka kretke na czarnym rynku jeśli ma sie znajomosci 45-5 zeta sam taka mam ale na razie nie bede poleca3 póki nie skończę brać bo jak wiadomo załatwićne na lewo ro?ni sie jakościowo od org. produktow- opakowanie to prowizorka a do tego jest zbry3owana ale to nie ma znaczenia bo nie wydziela sie kreatynina. Ale zamawiając orgina3 takich problemów nie bedzie a co do efektow ponoa chodzisz caly czas na braniu ostro napompowany nawet w dni nietreningowe bardzo dziwne uczucie a ciężary do tej pory sprawiające Ci problemy lataja jak piorka.
Sam tylko nie wiem bo 1 gram starcza na 5 dni i nie wiem czy jechaa całe 5 dni czy po3owe tego w mysl zasady przytoczonej przez Tan1a co za dużo to nie zdrowo ?Pozdro.

24

Wszystko zależy od tego, z jakiego produktu skorzystasz i czy będziesz z niego rozsądnie korzystał. Mam dwóch sąsiadów, którzy za dzieciaka chcieli tylko pompować mięśnie bez odpowiedniej ilości treningów. Teraz są wrakami, a nie mężczyznami w kwiecie wieku. Po prostu zabrali się bez jakiejkolwiek wiedzy za odżywki i brali wszystko, co tylko udało im się zdobyć. Ja sama biorę spalacz tłuszczu www.trizer.pl, ale po pierwsze jest on z pewnego źródła. Wiem, że jest bezpieczny. Ma dobry skład i z opinii moich znajomych słyszałam, że pomaga. Dopiero mając tą kluczową wiedzę zdecydowałam się na zakup.