Temat: Kreatyna - jak braa??

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem i na poczatek chciałbym sie przywitaa.
Wiem, że ten temat był już poruszony na forum, lecz ja chciałbym prosia o rade.
Awicze od około 3 miesiecy, dzisiaj zakupiłem sobie kreatynę firmy Trec 25 kapsułek, na instrukcji obs3ugi pisze, że należy brac na poczatek straszne duże ilosci kreatyny, w celu nasycenia, czy jest jakiś inny przepis gdyż obliczając to nie jestem w stanie wy3o?ya tylu pieniędzy jak narazie, a te opakowniae skonczy3o by mi sie bardzo szybko.
Prosze wiec o rade ludzi doswiadczonych i z gory dziekuje.
Pozdrawiam

2

Odp: Kreatyna - jak braa??

Odpusa sobie fazę nasycenia wg.
mnie jest ona dobra przy pierwszym cyklu ale i tak takich ilosci nie przyjmiesz i producenci po czesci chcą własnie by kreta sie szybko konczy3a i by kupowaa nowe opakowanie.
oszczędnie i bardzo rozsądnie a co najważniejsze efektywnie bedzie bez tej fazy.
Jed1 2 razy po 6-7 kapsułek rano i po treningu (bo kapsu3ka ma mniej wiecej 650mg kreatyny). A w dni bez treningu taka dawkę raz.

3

Znajomi mówią mi zebym przez piwrwsze 5 dni jadł co najwyzej 13-15 kapsulek,a później normalny cykl.
Czy jest to ok??

4

Jed1 2 razy po 6-7 kapsułek  rano i po treningu (bo kapsu3ka ma mniej wiecej 650mg kreatyny). A w dni bez treningu taka dawkę raz.

BIerz tak jak napisał ci DowniePol, odpuść sobie fazę nasycienia...

5

nierób fazy nasycenia bo przez to zalewasz sie tylko woda , bierz 6 kapsli rano naczczo 3 min przed posilkkiem i odrazu po treningu . możesz popijać dekstroza

6

Swoja droga pope3ni3es b3ad ze bierzesz krete po 3 miesiącach treningu.
Du?y b3ad.
Nie rob nasycenia.
Bo to bedzie jeszcze wiekszym b3edem!! :

7

Dlaczego wielki b3ad?? Znajomi z siłowni którzy chodza juz kilka lat twierdza, że jeżeli siła od poczatku chodzenia do teraz (3-ci miesiac) wzros3a mi o 100% (klatka piersiowa od 40kg teraz 80kg) to niema problemu zebym zaczo3 brac kreatyne.
Niewiem czy to dobre, dlatego pytam sie na forum jak brac, a ewentualne uwagi przyjmę do wiadomosci i rozpatrze, wiec jestem wdzięczny za wszelie porady.
Aha i jeszcze jedno słyszałem ze podczas brania kreatyny powinno stosować sie diete.
Jaka ona powinna być, prosze o szcego3y, z gory dziekuje.

8

dietę powinno sie stosować od poczatku chodzenia na silownie :-) poszukaj na forum krąży klka diet i wybierz coś co ci bedzie pasowało

9

Po 3 miechach jak sie bierze kretke, to później trudno o przyrosty a nastepne cykle krety jush tak ładnie nie wchodza...!

10

czesc wszystkim u?ytkownika mam jedno pytanie dotyczące kreatyny.Chcia3em sobie kupić na poczatek 25 gram i nie wiem czy to wystarczy a jeszcze nie brałem nigdy kreatyny i chciałem zobaczyć czy w ogole ma jakieś pozytywne działania bo z opowieści słyszałem że jest niezłaż

11

Derrick_84 Ale jaki masz staż bo jeśli krótszy niz 3 miesiące to czytając posty powyżej wiedział bys ze
Po 3 miechach jak sie bierze kretke, to później trudno o przyrosty a nastepne cykle krety jush tak ładnie nie wchodza...!