1

Temat: Porada dla "zielonego"

Witam.
słyszałem ze kreatynę mozna brac po ok.6 miesiącach cwiczen.
Mi w lutym właśnie walnie 6 miesiac.
Przez caly czas brałem nutrenda winner gainer.
niedługo skończy mi sie gainer, i... wlasnie, co teraz? Oto moje dwa problemy1) czy ćwiczyć jeszcze miesiąc bez niczego, i zamówić kreatynę ? (czy mozna brac po 5 miesiącach cwiczen, czy koniecznie po ok.6 bedzie lepiej, czy to juz zadna roznica)2) Jestem zielony jeśli chodzi o tego typu rzeczy.
byłem w sportowym, to facet powiedział ze do kreatyny trzeba brac chyba z 9 roznych rzeczy (chyba z 500zl musiałbym za to dac) - wątpię czy to prawda.
chciał mnie naciagnac?Chcialbym zeby ktoś poradził mi jakas dobra kreatynę (firma, nazwa), i ewentualnie coś co mogłoby jej pomoc zeby efekty byly wieksze.
jakieś bcaa/hmb czy cos? Tylko bez przesady, 2-3 rzeczy to gora Cena niewazna narazie, poportu jakas dobra kreatyna i kilka dodatkow.
Z gory dzieki za odpowiedz, i pomoc Pozdrawiam

2

Odp: Porada dla "zielonego"

vitalmac mono zielona puchadextro juicevitaminydietabialko, gainer glutaminaa po cyklu bcaaa tak pozatym to możesz sie ograniczyć do 5 pierwszych

3

Ok, dzieki... juz jestem na dobrej drodzeJeszcze tylko kilka pytan.
Jakie witaminki brac?Ktora puszka dla takiego amatora jak jaż 300g bedzie? Jaki gainer? moze byc dalej nutrend winneraż Jak to brac? Co rano, co przed cwiczeniem, co po cwiczeniu, co na dobranoc?Co robić gdy skończy sie kreatynaż kupować noważ Czy chwila przerwy i same gainerki?

4

Cykle kreatynowe z tego co wiem to 6 tygodni brania i 2-3 tygodnie przerwy...;Dkreatyne vitalmax mono bierze sie 5 g przed treningiem i 5 g po treningu wszystko masz napisane na opakowaniu jak kupisz dextro juice to mieszasz kreatynę w dextro...;DNie stosowałem ale słyszałem ze dobry gainer to mega mass 4000...;DA jakie witaminy niestety nie wiem;P

5

Wielkie dzieki.
To ja powoli przeszukam sklepy internetowe, i zaczynam ostro ćwiczyć jeśli ktoś ma jeszcze kilka rad, to chętnie poczytam

6

Od poczatku... Co do odzywek to to co Ci Maricela1969 policil (vitalmaxa 500g kreatynę wez) Witaminy są zazwyczaj dobre (tanio wychodzi Daily Formula Universalal na 1 dn za 35 zl)Gainera jakiego Ci polecić nie wiem bo nie wiem jaki masz typ budowy i czy masz problem z odkładaniem tluszczy.Dextro Juicete 4 rzeczy wez na cylk!Dawkowanie kreatyny albo rano pol godzinki przed sniadaniem z dextro Juice i po treningu bezpośrednio z dextro Juice, albo przed i po treningu (tez z dextro Juice)cylk kreatynowy winien trwać 46 dni (ok 6 tyg.) po czym powinna nastąpić przerwa ale nie 2-3 tygodniowa, jak pisze kolega ale najlepiej ze 3 miesieczna! Kreatynepowinno sie brac 2-3 razy w roku, bo każdy nasepny cylk zmniejsza jej dzialanie.Na "po cylku" BCAA z Vitalmaxa! (24 kap ok 67zl)

7

Budowa ciała - kiedyś byłem extremalny chudzielec.
Teraz juz coś mięśnia widac.
Problem z odkładaniem tluszczu raczej zaden.
Jem co chce, ile chce i zawsze ejstem chudy.

8

Kubuś ja bym na jego miesjcu kupił 1200g na allegro zapłaci 75zl do tego tam mozna zapodaj dextroze i tanio wychodzi i bedzie miec na ok.
3 cykle z tego, jeśli do dawkowania to wybierz ten pierwszty od kubusia, rano i po traningu lub w jego okolicach

9

Sports One - super hard mass powinien wiec byc odpowiedni //:-D :-D /

10

Dzieki bardzo.
Ostatnie pytanie jeszcze.
A jeśli skończy mi sie kreatyna, to potem mogę sobie brac samo dextro juice i gainera (no i bcaa oczywiscie) same? jeśli zostaną jakieś resztki

11

BCAA i glutaminę jeśli Cie na to stać możesz brac 365 dni w roku.
Gainera jako uzupelnienie diety tez przez dlugi czas.