1

Temat: Kreatyna monohydrat

Myśląc o poważnym treningu długi czas zastanawiałem się ewentualnie nad tym jakie suplementy będzie można włączyć, by dało się wypracować więcej pozytywnych efektów. W tym momencie jest tak wiele różnych propozycji, że tak naprawdę trudno było mi wybrać takie suplementy, które w moim przypadku mogły się okazać przydatne. I tak pojawiła się w moich rękach kreatyna monohydrat i od niej zacząłem swój poważny trening. Oczywiście to jak ważna jest kreatyna podkreślało mi wiele osób i sam zdawałem sobie sprawę z tego, że to dość istotny suplement, ale jakoś nie zagłębiałem się w jego działanie.
Na tą chwilę mogę już powiedzieć, że to ważna sprawa, by się nieco wesprzeć takim środkiem, ponieważ hamuje katabolizm a działa pobudzająco na przemiany anaboliczne. Jednocześnie kreatyna monohydrat to świetna propozycja, która wpływa również na gromadzenie energii w mięśniach, która potem może być lepiej wykorzystywana w trakcie treningu, dlatego rzeczywiście doskonale się sprawdza. Jak dla mnie brakuje bardzo często możliwości wypracowania na treningu czegoś wyjątkowego, jeśli brakuje energii. Teraz gdy mam już porównanie widzę, że bez kreatyny właśnie brakowało tej energii. Jednocześnie po wielu różnych suplementach mogę już wyraźnie powiedzieć, że monohydrat dobrze się sprawdza, ale jak dla mnie jednak lepszą formą będzie jabłczan. Tutaj jednak każdy może wybrać to co jemu będzie odpowiadać najlepiej.
Dostępność do tych środków nie jest żadnym problemem, dlatego jak mi się wydaje każdy może to stosować co na nieco działa najlepiej. Ostateczne efekty jak dla mnie i tak zaletą od formy i intensywności treningu, dlatego jak oczekujecie jakichś wyjątkowych efektów treningu to niestety, ale musicie dość mocno przyłożyć się do treningu. Sama Kreatyna monohydrat może być świetnym wsparciem i na pewno warto taką odżywkę wybrać, ale dużo zależy od tego co wy dacie z siebie na treningu, dlatego o tym musicie pamiętać, również w momencie, gdy już będziecie oceniać działanie suplementu na siebie.