Temat: Batony białkowe – szybka dawka protein
To jak ważne są białka dla każdego kto regularnie ćwiczy na siłowni większość osób będzie wiedziało. Obecnie w sprzedaży mamy różne białkowe odżywki, które mają gwarantować, że łatwiej będzie wypracować beztłuszczową masę mięśniową. Sam próbowałem wielu różnych produktów i rzeczywiście mogą powiedzieć, że dzięki tym produktom łatwiej będzie popracować nad swoimi mięśniami. Jednak wśród propozycji proteinowych polecić mogę jeszcze batony białkowe, które jak dla mnie są rewelacyjnym rozwiązaniem, które doskonale sprawdzi się w różnych sytuacjach. Dostarczenie do organizmu cennych białek będzie bardzo ważne, ponieważ może decydować o tym jakie efekty treningu będzie można wypracować. Jeśli chcemy, by nasz organizm mógł cały czas pracować nad masą mięśniową ważne będzie wprowadzenie do diety białka praktycznie w ciągu całego dnia. I dlatego mając zawsze pod ręką batony białkowe mogę uzupełnić braki białka w diecie, gdy pojawia się taka potrzeba a nie mam możliwości przygotowywać koktajlu białkowego. Na pewno batonik będzie poręczniejszy niż noszenie ze sobą izolatu białkowego.
Jeśli chodzi o batony białkowe osobiście wykorzystuje je bardzo często i według mnie są one rzeczywiście świetnym rozwiązaniem problemów z białkiem w diecie. Praktycznie każda firma, która zajmuje się odżywkami ma w swojej ofercie również dobre batony białkowe i warto będzie z jej propozycji skorzystać. Sam chętnie wybieram te propozycje, które przygotowywane są z dodatkiem węglowodanów różnego rodzaju, które dla mnie są dostarczycielem energii a jednocześnie stanowią idealną alternatywę w stosunku do słodyczy, które w trackie treningu siłowego są niestety zgubne i trzeba będzie ich unikać. Oczywiście batonik będzie miał bardzo dużo białka i to sprawi, że jego smak będzie specyficzny, ale warto się do tego rodzaju produktów przekonać i najlepiej wypracować sobie grupę ulubionych producentów, których batony najlepiej smakują. Wtedy rzeczywiście każdy kolejny batonik zje się z przyjemnością i uda się dzięki niemu budować masę mięśniową.