1

Temat: ZMA – włączcie do swojego treningu

Cennych składników, które warto włączyć do swojego treningu jest naprawdę wiele. Dlatego zachęcam Was również do tego, by się z tym zapoznać i zobaczyć co w Waszym przypadku może się dobrze sprawdzić. Osobiście mam kilka swoich ulubionych suplementów, które jak dla mnie są konieczne, by trening nie tylko był efektywny, ale także bezpieczny. I na to staram się stawiać, ponieważ wiem doskonale, że w trakcie treningu jednak mój organizm dość mocno się męczy i jeśli nie zagwarantuje mu odpowiedniego wsparcia to bardzo szybko się okażę, że trudno będzie dalej efektywnie ćwiczyć.

Jeśli chodzi o te propozycje, które według mnie są świetnym rozwiązaniem będzie to między innymi ZMA. Jest to połączenie kilku różnych dobrze przygotowanych składników, które są w stanie zagwarantować większe wsparcie dla organizmu. Według mnie takie dodatki będą szczególnie ważne w momencie, gdy przyjmuje się odżywki białkowe i kreatynę. Dlatego włączenie do swojego treningu jakieś propozycji suplementu z cynkiem, magnezem i witaminą B6 to zawsze bardzo dobre rozwiązanie. W sumie widziałem już kilka ciekawych suplementów o takim składzie w sprzedaży. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o ZMA to większość producentów stara się wprowadzać do oferty swoje propozycje w takim właśnie zakresie.

Oczywiście firm produkujących suplementy jest wiele i praktycznie każdy ma jakiegoś swojego faworyta, dlatego nie będę tutaj wskazywał co dla kogo będzie najlepszym rozwiązaniem. Ogólnie jednak wydaje mi się, że dobrze się będzie zdecydować na taką propozycję jak odżywka zma, która rzeczywiście jest świetnym wyborem niezależnie od jakiej firmy będzie pochodzić. Skład jest tutaj taki sam i jedynie zróżnicowanie może polegać na tym, że będą zastosowane różne propozycje poszczególnych składników, ale to akurat nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia. Dlatego po prostu warto mieć taką propozycję w swojej szafce i to już bez większego rozróżnienia, od jakiej firmy będzie konkretny suplement pochodził i jakie konkretnie proporcje składników będą zastosowane.