Temat: Jabłczan Kreatyny
Kreatyna to chyba jeden z najbardziej popularnych produktów, jeśli chodzi o odżywki dla sportowców, którego popularność w ostatnich latach mocno wzrosła. Z tego co widzę większość osób, które mnie otaczają na siłowni wybiera właśnie jakieś formy kreatyny, jako podstawowe odżywki, które wykorzystują, dlatego jak przypuszczam liczą na to, że dzięki niej uda się wypracować więcej pozytywnych efektów na siłowni. Dlatego skoro zainteresowanie jest takie duże to mogę również powiedzieć nieco o swoich przejściach z kreatyną oraz tym jakie odżywki w moim przekonaniu najlepiej będzie wybierać.
Zaglądając do sklepu z odżywkami pewnie każdy z Was zobaczy, że propozycji jest tam masa i rzeczywiście będzie można coś odpowiedniego wybrać. Wśród nich również Jabłczan Kreatyny, który jest chyba najchętniej wybierany, jeśli chodzi o odżywki kreatynowe i również ja go stosowałem. Ogólnie jednak na tą chwilę nie będzie to środek najlepszy, ponieważ są już nieco inne ciekawsze formy. Nie zmienia to jednak faktu, że większość osób wybiera właśnie jabłczan, dlatego na nim warto się tym razem skupić. Czysty jabłczan kreatyny, jeśli jest dobrze przygotowany powinien być przyswajalny dla organizmu w takim stopniu, że przyjęty przed treningiem powinien zacząć działać na organizm osoby ćwiczącej dość szybko i dlatego będzie można korzystać z wielu cennych właściwości takiego produktu.
Przyjmując taką odżywkę przede wszystkim zauważyłem, że zmiany anaboliczne w organizmie przebiegają nieco lepiej, natomiast udało się nieco zablokować katabolizm, który jak się wydaje nie będzie korzystny dla organizmu. W tym momencie również mogę powiedzieć, że dzięki jabłczanowi miałem więcej siły i energii w trakcie treningu, dzięki czemu udało się wypracować więcej efektów, ponieważ każdy trening był wykonany rzeczywiście na 100%. Natomiast zdecydowanie mniej korzystnych efektów odczuwałem sięgając po monohydrat, dlatego tutaj raczej skłaniałbym wszystkich zainteresowanych do tego, by zacząć się wspierać jabłczanem kreatyny.