Odp: HST - moze to cos dla was
ISheilaIie!! moze HST wyglądać tak...
pierwsze dwa tygodnie 15 powtorzen...
-klata wyciskanie na ławce prostej
-biceps uginanie sztangi stojąc
-plecy martwy ciąg na prostych nogach
-triceps uginanie sztangi do czoła
-uda przysiady ze sztanga
-lydki dźwiganie piet z ciężarem
-kaptur unoszenie sztangi do szyi
-przedramiona unoszenie sztangi z tylu
-barki wyciskanie sztangi siedząc (tyl barkow)
-podciaganie na drazku
oczywiście przy każdym nowym treningu bedzie progresja ciężaru
nie wiem tylko ile serii mam zrobić w każdym z cwiczen no i przeciez nie mogę robić barkow ciagle tylu bo wiadomo mam jeszcze boki i przód wiec mam wtedy przy kolejnych treningach zmieniać plan... czyli np:
jak w treningu A mam klatke na prostej to w B klatka na skosnej a barki jak byly w A na tyl to w B na przód czy moze mam do A dopisać tez cwiczenia na gorna klatke i na bok i przód barkow... POMOCY to jest dla mnie zbyt skomplikowane... jak nie bedzie Ci sie chciało tyle pisać to podaj numer gg z gory THX BARDZO
Witam Cie, ogólnie nie podoba mi sie... czemu tylko jedno cwiczenie na klatke, plecy itd? Widze ze chyba nie zrozumiałeś na czym polega HST, powiedzmy ze w tygodniu wykunujesz 12 serii na klatke (4 serie skos, 4 serie plaska, 4 rozpietki) w Hst chodzi o to by to rozbic na caly tydzien, dla przykładu klatka w HST u mnie wyglada tak:
1 seria lawka plaska
2 serie lawka na skosie
1 seria rozpietki
tak sobie to ja ułożyłem bo gore klatki mam slabsza i tak ułóż sobie ze wszystkimi partiami np Barki:
1 seria wyciskanie hantelek albo arnoldki
1 seria wznosów bocznych
1 seria kaptorkow
Staraj sie HST układać pod siebie, dobieraj cwiczenia które najbardziej ci wchodza, wiecej serii rob na słabsze partie, zeby je podciagnac.
Pozdrawiam