Temat: Problem z elektryzowaniem się swetrów
Hej, może ktoś podpowie – co zrobić, żeby swetry przestały się elektryzować? Mam kilka nowych, ale ciągle mnie kopią albo przyklejają się do wszystkiego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej, może ktoś podpowie – co zrobić, żeby swetry przestały się elektryzować? Mam kilka nowych, ale ciągle mnie kopią albo przyklejają się do wszystkiego.
Znam ten problem, mega to irytujące, szczególnie zimą. Przede wszystkim używaj płynu do płukania tkanin – pomaga trochę ograniczyć to elektryzowanie. Jeśli chodzi o materiał, to naturalne włókna mniej się elektryzują niż sztuczne, więc patrz na skład przy zakupie. Możesz też spryskać sweter lekko wodą ze spryskiwacza, jeśli już jest na tobie i kopie. Co do nowych swetrów, polecam sprawdzić coś lepszego jakościowo, bo często tanie materiały są właśnie bardziej podatne na takie rzeczy. Zajrzyj tutaj: https://largo-men.pl/product-category/s … ardigany/. Mają niezłe składy, wełna z domieszką czegoś, co się nie elektryzuje, działa lepiej niż same sztuczne tkaniny. Nie będziesz wyglądać jak choinka po ściągnięciu kurtki.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc